global_sports_tours_logo_PNG_RGB_300px

Inför resan

Transport av cykel på flyget
Åsikterna går isär om man skall ha en hardcase eller en kartong från någon lokal cykelhandlare. Vår ståndpunkt är att transportera cyklarna i ett hardcase fodral. Visst det kan vara dyrt att investera i en sådan, men om olyckan är framme så kan det kosta så mycket mer än det man tjänade från början. Hör dig för med ditt försäkringsbolag hur din förskring täcker eventuella skador under transporten

Vissa cykelhandlare hyr ut hardcase väskor, kontakta din lokala cykelhandlare.

Cykel
Tar du med egen cykel till resan, säkerställ att du har rätt utväxling, exempelvis om du kommer till någon av våra cykelveckor i Val di Fiemma, Rodolfo Massi som är en tidigare profffscyklist rekommenderar ett kompakt drev fram (50/34) och på kassetten 14-28 alternativt 12/30. Rudolfo Massi har segrar på bergsetapper både på Girot och Touren. Vi rekommenderar att du gör en service på din cykel innan avresan, har nya däck då utförsbackarna kräver försiktighet.

Föredrar du att hyra så är utväxlingarna hos cykeluthyraren anpassade till den region du kommer till. Har du specialla önskemål kontakta oss innan avresa.

Transport av cykel på flyg
Kontriollera med ditt flygbolag innan du avreser

Kostnad för transport av cykel
Flygbolagen debiterar från 450:- och uppåt per väg.

Cykelförvaring
På våra valda hotell finns det alltid låsta utrymmen för våra cyklar

Kläder
Vädret kan ändra sig snabbt i Alperna, även om resan går i maj eller juni så kan det om oturen är framme bli kallt på högre höjder och lågtrycken kan snabbt göra sig påminda. Var förberedd så blir behållningen från resa så mycket större.

Verktyg
Gå igenom din verktygslåda och förvissa dig om att den är intakt och att du har med dig utrustning som kan behövas vid ett eventuellt oplanerat stopp. Extraslang och däckavtagare är ett måste. Vi kommer att ha verktygsset med oss

Hjälm
Är givetvis obligatoriskt och vi tar oss rätten att neka tillträde till gruppen om resenär ej har med sig hjälm till lägren.

Gruppcykling
Vårt mål är att anpassa turerna i största möjliga mån efter din förmåga.

Cykellicens
Kontakta oss om du inte har en licens

sitemap