global_sports_tours_logo_PNG_RGB_300px

Cykla på Mallorca

loading...

Mallorca är en helt fantastisk ö att cykla på och det vimlar av cyklister runt hela ön. Svenskar, Engelsmän, Tyskar, Schweizare och Norrmän är de som dominerar under april och maj månad. Bergskedjan Serra de Tramuntana löper längs hela den norra kusten och bjuder på underbara vyer, uppför följt av härliga utförskörningar på sköna bergsvägar. Det södra landskapet på Mallorca är plattare och mycket populärt bland landsvägscyklister.

Vi har boende både i Palma och Alcúdia. Bågge orterna erbjuder variation i cyklingen och det är inte svårt att få till en veckas cykling med massor av variation. Alcudia är betydligt lugnare under mars, april och maj månad än Palma och lämpar sig bäste för er som har fokus på cyklingen. Palma med dess utbud är perfekt för er som vill ha en vecka med cyklling, besöka Palma och ta del av dess utbud.

Palma

Palma de Mallorca (eller bara Palma) är en stad och kommun vid Palmabukten på Mallorcas sydvästra kust. Den är huvudstad både i regionen Balearerna och provinsen med samma namn.

Staden har ungefär 300 000 invånare, kommunen cirka 400 000 invånare, och hela storstadsområdet över en halv miljon invånare.

Alcudia

Alcúdia är en stad och kommun på norra delen av Mallorca i Spanien. Hela kommunen har ca 19000 invånare. Huvudorten har ca 7 000 invånare, och inom kommunen ligger även de nästan lika stora orterna Platja d'Alcúdia och Port d'Alcúdia Huvuddelen av stadens turisthotell befinner sig i Port d'Alcúdia och Platja d'Alcúdia utmed den 14 kilometer långa strand som sträcker sig till Can Picafort.

sitemap