global_sports_tours_logo_PNG_RGB_300px

Frågor om resan

Vi har satt samman en Q&A på vanliga frågor vi får om Maratona Dles Dolomites.

Säljer vi enbart startplats ?

Nej det gör vi inte. I avtelet med Maratona så förbinder vi oss att sälja startplats med minimum 4 nätters övernattning i våra paket.

Hur skulle ni gradera svårighetsgraden på loppet?
Vi graderar den som bergstoppar av svårigheten är beroende på vilken distans du väljer. Du måste ha en god grundfysik för att klara av loppet.

55 km tre av fyra bergstiooar
106 km fyra av fem bersgtoppar
138km fem av fem bersgtoppar.

OBS att cykla uppför är givetvis jobbigt och kräver både styrka och rätt mental inställning. MEN det som kräver uppmärksamhet är utförskörningarna. Här är farter upp till 60-80 km för en motionär inte ovanligt.

Måste jag har tävlingslicens för att delta i loppet?
Nej det behöver du inte. Har du ingen licens så måste du ha med dig ett läkarintyg på en hälsokontroll som du gör innan avresan till utlämningen av startnummer.. Har du inte med dig detta så lämnar Maratona inte ut ditt startnummer.

Har du licens så kontakta din klubb och komplettera med en utlandslicens.

Måste jag vara medlem i en cykelklubb:
Nej men vi rekommenderar att du är det då du träffar massor av härliga cykelkompisar och din träning blir roligare inför dina mål samt att du kan få träningsråd inför resan.

När väljer jag distans?
En av fördelarna med Maratona är att du inte behöver besluta det idag. Din dagsform kan styra ditt val inför loppet, mao så bestämmer du detta på tävlingsdagen.

Finns det spärrtider:
För att få fortsätta på 138 och 106 km distanserna så måste du ha passerat Corvara  senast kl 11:15. Nästa punkt är Cernadoi där måste du vara senast 11:40 för att ta dig runt på 138 km slingan som tar dig över Passo Giau.

Cyklar du 55 km distansen så är målgången senast 13:00. 106 och 138 km distanserna har senaste målgång 16:15 i Corvara.

Vad skall jag ha för drivpaket ?
Det är en fråga som är svår att svara på då det är individuellt. Men vill du ha en indikation så kan ett kompakt vevparti med 50/34 vara ett klokt val. När det gäller kassetten så har vi haft resenärer som kört på 11/27, 11/28, 12/30 osv.

Vill du ha marginal så rekommenderar vi ett 50/34, kompaktdrev fram vilket många cyklar har som standrad idag. Bak så är en 12/30 kassett ett bra alternativ. Med denna konfiguration så är du väl förberedd och kan klara av de olika loppen.

sitemap