global_sports_tours_logo_PNG_RGB_300px

SVALBARD SKIMARATON 27 april 2019

Agneta Hedlund • 14 maj 2016 19:01:38
Mitt livs bästa resa där ditt fina arrangemang Björn lade grunden till det. Att du såg till att vi fick gemensamma middagar om vi ville gjorde att jag som ensamresenär fick vara tillsammans med så många trevliga människor.
Tack för fina dagar! Jag återkommer

Viktig information gällande startplatser till 2019 års lopp

Till 2019 har arrangören begränsat antalet startplatser till 1000 deltagare, vill du delta så rekomederar vi att inte vänta med att boka resan.

Start och mål är vid gruvan 6 i Adventdalen / Todalen, ca 5 km från Longyearbyen

Svalbard Maraton börjar vid botten av Todalen. Spåret följer Todalen mot Frithamn, där kör vi en liten slinga i Bødalen sedan passerar spåret den högsta punkten på ca. 430 meter över havet Sen kör vi ner mot Gangdalen, där vi följer Hillestadberget ner till Gangdalen därefter åker vi upp igen vid Time Gap, där vi återigen passerar leden högsta punkt. Då det bara att följa Todalen till målet av Svalbard Skimaraton

Åkarna måste vara i mål innan klockan 16:30. De som är kvar i spåret efter det kommer att transporteras till målet med en snöskoter efter Svalbard Skimaraton.

Land: Norge
Tävlingsdag: 27 april 2019
Distanser
 
42 km klassisk
21 km klassisk
Start: Longyearbyn
Mål: Longyearbyn

Sikkerhet og sanitet

På grunn av isbjørnfaren som gjelder overalt på Svalbard, er det bevæpnede isbjørnvakter postert rundt i løypa og på snøscootere.

Det er ikke nødvendig at deltakerne bærer eget våpen. Røde Kors er tilstede ved start/ mål, og patruljerer langs løypa.

I tillegg har Longyearbyen Sykehus beredskap.

sitemap