SVALBARD SKIMARATON 28 april 2018

Kontakta Björn Svensson, VD Global Sports Tours gällande 2018 års Svalbard Skimarathon
Klicka på länken härunder


​​​​​​​bjorn@gstours.se​​​​​​​

Agneta Hedlund • 14 maj 2016 19:01:38
Mitt livs bästa resa där ditt fina arrangemang Björn lade grunden till det. Att du såg till att vi fick gemensamma middagar om vi ville gjorde att jag som ensamresenär fick vara tillsammans med så många trevliga människor.
Tack för fina dagar! Jag återkommer

Jan Persson • 3 maj 2016 09:33:38
Björn, ett varmt tack för den resa till Svalbard som du ordnade. Det är klart att det enormt fina vädret bidrar till superlativen men, som jag redan sagt till dig, så var detta enupplevelse för livet. 

Ditt arrangemang var verkligen av mycket hög klass. Du bidrog på egen hand till den goda stämningen, hade koll på allt, ordning och reda men samtidigt med stor vänlighet och beredd att hjälpa till för att fixa allt till det bästa. Det enda som fallerade var väl möjligen SAS villrådighet, men det ligger ju helt utom kontroll!!!! 

Jag hoppas och tror att vi som deltagare också hjälpte till för att få detta så bra som det blev. Det var ett mycket trevligt gäng.

Stort tack
Jan

Start och mål är vid gruvan 6 i Adventdalen / Todalen, ca 5 km från Longyearbyen

Svalbard Maraton börjar vid botten av Todalen. Spåret följer Todalen mot Frithamn, där kör vi en liten slinga i Bødalen sedan passerar spåret den högsta punkten på ca. 430 meter över havet Sen kör vi ner mot Gangdalen, där vi följer Hillestadberget ner till Gangdalen därefter åker vi upp igen vid Time Gap, där vi återigen passerar leden högsta punkt. Då det bara att följa Todalen till slutet ...

Åkarna måste vara i mål innan klockan 16:30. De som är kvar i spåret efter det kommer att transporteras till målet med en snöskoter.

Land: Norge
Tävlingsdag: 29 april 2017
Distanser
 
42 km klassisk
21 km klassisk
Start: Longyearbyn
Mål: Longyearbyn

Sikkerhet og sanitet

På grunn av isbjørnfaren som gjelder overalt på Svalbard, er det bevæpnede isbjørnvakter postert rundt i løypa og på snøscootere.

Det er ikke nødvendig at deltakerne bærer eget våpen. Røde Kors er tilstede ved start/ mål, og patruljerer langs løypa.

I tillegg har Longyearbyen Sykehus beredskap.

sitemap