global_sports_tours_logo_PNG_RGB_300px
loading...

Tour du Mont Blanc

Tour du Mont Blanc (TMB) har under årens lopp tagit sig upp i topp som den absolut populäraste vandringsleden i Europa. Fler än 10 000 vandrare ger sig ut på TMB varje år. Vandringen är inte bara reserverad för de träningstokiga ultrasportarna, utan kan även anpassas till vardagsmotionärerna beroende på vägval och service under vägen.

Bergsmassivet Mont Blanc består av en imponerande 25 km lång mur av berg, snö och is. Den har ca 400 bergstoppar och mer än 40 glaciärer. Den officiella rutten på TMB tar dig genom tre länder: Frankrike, Italien och Schweiz och genomförs normalt under 10–12 dagar. TMB har en sträcka på ca 170 km, med 10 km höjdstigning- och sänkning och beroende av vägval så finns det 10–11 bergspass att ta sig över. Den högsta punkten är Col des Four i Frankrike och Fenȇtre d´Arpette i Schweiz. Båda på 2665 meter.

Förutom att TMB utgör en utmaning rent fysiskt, så är den också känd för de mest spektakulära naturupplevelser. Inramningen består av imponerande berg med snöklädda glaciärer, men vägen tar dig också till små pittoreska alpbyar med utsmyckade stugor. Landskapet är varierat då vandringen går utefter floder, genom skogsområden och över blomstrande ängar med betande kor. Det är ett rikt växt- och djurliv och du kan bl.a. träffa på murmeldjur och stenbockar.

Fakta om resan:

Antal dagar: 9
Svårighetsgrad   4 av 5
Storlek på grupp: Max 12 personer
 
Valuta:
 
Euro och Schweizerfranc
Visum: Nej
Boende: Refugos och hotell
Klimat: Alpint
Skor:

 
Vandringskängor är ett krav på denna resan.
Övrigt om denna resan: 
Du måste vara i god form och van och regelbundet gå längre turer. Vandringskängor är ett krav.
sitemap